20 procent autobezitters veroorzaakt krasschade bij ander

Twintig procent van de autobezitters heeft wel eens krasschade veroorzaakt aan een auto van een ander. Elf procent is doorgereden zonder het te melden. Dit blijkt uit onderzoek van AkzoNobel in samenwerking met onderzoeksbureau Direct Research.

StickerFix

Het onderzoek werd gedaan met het oog op StickerFix en liet zien dat veel automobilisten te maken krijgen met krasschade. In totaal werden 583 mensen ondervraagd.  Hiervan zegt 88 procent krassen te hebben gehad op de auto. In 37 procent van de gevallen werd de schade gemaakt door iemand anders.
65 procent van de automobilisten laat de kras uiteindelijk zitten, de overige bestuurders laten de schade herstellen. Wanneer een kras diep is of roestvorming ontstaat, gaat men hiervoor voornamelijk naar een schadeherstelbedrijf.

Parkeren

Parkeergarages en het stadscentrum zijn de plekken waar een grote kans op krasschade is. De schade ontstaat volgens de respondenten voornamelijk door de eigen sleutelbos of door onbekenden. Verder is 31 procent bang voor bekrassing op een groot terrein. 54 procent van de vrouwen vermijdt zelfs parkeerplekken waar een grote kans op schade is, bij de mannen is dat 35 procent.
Een kras op de portier en motorkap vinden zowel vrouwen als mannen het meest irritant.

Bron: Autoschade portaal