Bestuurders van een Suzuki maken minste Schade

Volgens een onderzoek van verzekeraar Nederland van Nu maken bestuurders van een Suzuki de minste autoschade. Uit een analyse van 50.000 automobilisten blijkt dat bestuurders die in een Suzuki rijden tot 25% minder schade maken dan de gemiddelde bestuurder en tot 60% minder schade rijden ten opzichte van Audi eigenaren.

Beste Automobilisten komen uit Gelderland

Uit de statistieken kan tevens worden opgemaakt dat de beste chauffeurs uit Gelderland komen. 18% van de Suzuki bestuurders staat geregistreerd in deze provincie. Daarnaast blijkt uit dit onderzoek dat bestuurders van Aziatische auto’s in het algemeen opvallend minder schade rijden. Van de Suzuki rijders claimt zelfs slechts 1 op de 6 automobilisten een schade, terwijl gemiddeld 1 op de 8 automobilisten hun schade declareren bij de verzekering.

Volvo is na Suzuki, Mitsubishi en Hyundai het eerste niet Aziatische merk met een relatief laag schadecijfer.

Schadebedrag

Het gemiddelde schadebedrag bedraagt €1280,-, Suzuki rijders zitten daar met €1038,- ruim onder, terwijl bestuurders van een Daewoo gemiddeld slechts €642,- aan schadekosten declareren.

Opvallend is dat bestuurders van Duitse merken opvallend vaker en hogere schades melden. Duitse auto eigenaren rijden gemiddeld voor €1444,- schade, waarbij Mercedes rijders de kroon spannen met een gemiddelde van €1712,-.

Škoda is Europees gezien het goedkoopste merk als het gaat om reparaties bij schadeherstel.

Soort Schades

De meest voorkomende schades zijn:

  • Ruitschades
  • Parkeerschade
  • Raken van een paaltje

Bron: Nederland van Nu, Beste Chauffeur van Nederland