Jonge mannen betalen meest voor autoverzekering

-premie-autoverzekering-mannen-vrouwenJonge mannen betalen de hoogste premies voor autoverzekeringen. Dit blijkt uit een analyse van 25.000 autoverzekeringen die in 2014 werden afgesloten via Independer.

Uitgebreidere dekking

Jonge mannen betalen gemiddeld 11,6% meer premie dan jonge vrouwen. Toch kiezen jonge vrouwen vaak voor een uitgebreidere dekking. In 2014 zag Independer dat leeftijd van de auto en uitgebreidere dekking vaak minder invloed hebben op de gemiddelde premie dan vermogen en gewicht.

Ook blijkt dat jonge mannen en vrouwen elk jaar meer geld uitgeven aan autoverzekeringen. Volgens Independer betalen jongeren van 18 en 19 jaar gemiddeld 2,5 keer zoveel premie voor hun autoverzekering als mensen van 30 t/m 34 jaar.

Sneller en zwaarder

Uit de analyse bleek verder dat mannen onder de 25 vaker kiezen voor snellere en zwaardere auto’s dan vrouwen van dezelfde leeftijd. In de top 5 staan uitsluitend Duitse merken, met op nummer 1 de Volkswagen Golf. Jonge vrouwen kiezen vaak voor kleine lichte auto’s, met in de top 5 de Ford Ka en Renault Twingo.

Wel kiezen jonge vrouwen gemiddeld voor iets nieuwere auto’s dan jonge mannen. Gemiddeld zijn hun auto’s 1,5 jaar nieuwer.