Europees Schadeformulier

Europees Schadeformulier

Het Europees Schadeformulier kan gebruikt worden na een aanrijding. De volgorde van het Europees Schadeformulier is in elk land hetzelfde. Zo bent u er ook in het buitenland van verzekerd dat de schadeafhandeling bij een ongeval door beide partijen aan de hand van een formulier in uw eigen taal kan worden ingevuld. Zorg dan ook dat u altijd een Europees Schadeformulier bij zich heeft wanneer u deelneemt aan het verkeer.

Wat te doen bij schade?

Zorg er voor dat u de velden in het Europees Schadeformulier of de App volledig heeft ingevuld. Vergeet bij het formulier niet om ook de achterzijde zo volledig mogelijk in te vullen en zowel de voor als achterzijde te ondertekenen. Is er een tegenpartij bij betrokken dan vult u samen de voorkant in ondertekent u deze beiden. Na ondertekening van de tegenpartij mag u niets meer op de voorzijde wijzigen. Een kopie is voor u zelf en een voor de tegenpartij. Elke partij vult zelf de achterzijde in.

Europees Schadeformulier

Zorg er daarom voor dat u altijd een Europees Schadeformulier bij heeft zodat u bij autoschade niet voor verrassingen komt te staan. Op onze vestiging hebben wij een schadeformulier voor u klaar liggen. Ook heeft u hieronder een mogelijkheid om het Europees Schadeformulier direct te downloaden.

Klik hier voor het Europees Schadeformulier

Mobiel Schade Melden

Om het u in deze moderne tijden nog eenvoudiger te maken, bestaat er tegenwoordig ook een App voor uw Android SmartphoneiPhone of iPad. Voor Windows Phone, BlackBerry en andere toestellen zonder ondersteuning voor deze apps kunnen gebruik maken van de mobiele website Met uw smartphone of tablet heeft u dan ook altijd de mogelijkheid om een schade ter plekke af te handelen.

Mobiel schade melden is de app van het Verbond van Verzekeraars waarmee eenzijdige en tweezijdige autoschades kunnen worden gemeld. De Android-iPhone en iPad App mobielschademelden vervangt hiermee het Europese schadeaangifte formulier.

Een melding via deze Android-iPhone en iPad App wordt automatisch doorgestuurd naar de juiste verzekeraar op basis van het kenteken van het voertuig. Via de e-mail krijg je als melder zelf ook een afschrift. Voertuiggegevens worden automatisch opgehaald, de locatie wordt opgehaald met behulp van GPS. Verder worden er veel minder vragen gesteld waardoor mobiel schade melden veel makkelijker wordt dan met het oude formulier.

Vrijwel alle Nederlandse verzekeraars en een aantal leasemaatschappijen willen graag dat u gebruik maakt van Mobiel schade melden.

Mobielschademelden.nl

Schade Afhandeling

Neem direct contact op met uw assurantietussenpersoon of verzekeringsmaatschappij en stuur vervolgens uw schadeformulier zo spoedig mogelijk op.

Neem contact op met Autoschade Herstel Kemmeren Breda om uw schade te laten beoordelen en een afspraak te maken voor herstel. U kunt ook gebruik maken van ons online schademeldingsformulier, wij zullen dan contact met u opnemen om een afspraak te maken voor de reparatie van uw auto. Zij helpen u graag met het invullen van uw schadeformulier. Vergeet niet uw kenteken deel I en II en de groene kaart mee te nemen. Als u gebruik wenst te maken van het vervangend vervoer wordt u verzocht ook uw rijbewijs mee te nemen.

Mobielschademelden.nl iPhone App QR CodeMobielschademelden.nl Android App QR Code