Wat te doen bij een aanrijding?

Autoschade. Wat nu? Autoschade Herstel Kemmeren Breda

Een ongeval, een aanrijding, een deukje of andere mankement aan uw auto is natuurlijk erg vervelend. Wij van Autoschade Herstel Kemmeren Breda streven er naar u de zorg zoveel mogelijk uit handen te nemen.

Stappenplan bij een aanrijding

  1. Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke situatie kan ontstaan voor u, uw passagiers, de tegenpartij en omstanders. Verplaats een eventuele gewonde niet, maar leg wel iets warms over hem of haar  heen zoals een jas of een deken.
  2. Bel indien nodig de hulpdiensten, mocht er twijfel zijn over de aansprakelijkheid, een strafbaar feit zijn gepleegd of is er sprake van forse schade? Dan is het raadzaam de Politie te raadplegen. Mochten er gewonden of levensbedreigende situaties zijn, ben dan direct 112.
  3. Noteer de contactgegevens van eventuele getuigen.
  4. Wacht ter plaatse op de hulpdiensten of maak foto’s van de situatie en zoek vervolgens samen met de tegenpartij een rustige plek om de schade verder op te nemen.
  5. Zorg er bij een aanrijding voor dat u (samen met de tegenpartij) de velden van het Europees Schadeformulier of de App volledig heeft ingevuld. Na ondertekening van de tegenpartij mag u niets meer op de voorzijde wijzigen.

Bij thuiskomst

  1. Vergeet bij thuiskomst niet om ook de achterzijde zo volledig mogelijk in te vullen en te ondertekenen.
  2. Neem direct contact op met uw assurantietussenpersoon of verzekeringsmaatschappij en stuur vervolgens uw schadeformulier zo spoedig mogelijk op.
  3. Neem contact op met Autoschade Herstel Kemmeren Breda om uw schade te laten beoordelen en een afspraak te maken voor herstel. Zij helpen u graag met het invullen van uw schadeformulier en de verdere afhandeling met de verzekeringsmaatschappij. Door het vertrouwen dat de verzekeringsmaatschappijen in Autoschade Herstel Kemmeren Breda hebben, mag in de meeste gevallen al met de reparatie worden begonnen nog voordat de schade-expert uw auto heeft beoordeeld. Vergeet niet uw kenteken deel I en II en de groene kaart mee te nemen. Als u gebruik wenst te maken van het vervangend vervoer wordt u verzocht ook uw rijbewijs mee te nemen.

autoschade herstel

Bij Autoschade Herstel Kemmeren Breda kunt u altijd zonder afspraak terecht en wordt u direct door een van de vakkundige medewerkers geholpen. Ook in het weekend staan onze medewerkers persoonlijk voor u klaar.