Winterbanden verbod in Italië

Met de zomer vakantie voor de deur is het handig om te weten dat het in Italië verboden is om in de zomer met winterbanden te rijden. Dit meldt de automobilistenvereniging ADAC.

Topsnelheid

Autoservice Kemmeren Bandenmaat
Winterbanden met de letter L (120 km/u), M (130 km/u), N (140 km/u), P (150 km/u) en Q (160 km/u) zijn zomers niet meer toegestaan op de Italiaanse wegen, de overige winterbanden mogen wel gebruikt worden in Italië al raden wij het af om in de zomer met winterbanden te rijden. Belangrijke reden voor het verbod is dat de topsnelheid hoger is dan de band volgens de codering mag rijden.

Italië

De regeling is van kracht tussen 16 mei en 14 oktober. Wie dan toch met winterbanden over de Italiaanse wegen rijdt, riskeert een fikse boete van 419 tot 1682 euro. Daarnaast kan het voertuig in beslag worden genomen, aldus de Duitse ADAC.

België

In België is een soortgelijke regeling van kracht, het is daar van 1 april tot 30 oktober namelijk verboden om met Winterbanden met een snelheidsindex van I (tot 120 km/u) of L (120 km/u) te over de Belgische wegen te rijden.

Goed voorbereid

Controleer daarom uw banden en kom bij twijfel langs bij Autoservice Kemmeren zodat wij u kunnen adviseren voor de juiste band om uw vakantie zorgeloos te beginnen.